קופל ראם מתקדמת אל המחר ומפתחת מוצרים רספונסיבים אשר מאפשרים לארגון “חיבור” ישיר לעובדיו בכל מקום ובכל זמן.

צור קשר

הכלים המוצלחים לשימור עובדים איכותיים

הכלים המוצלחים לשימור עובדים איכותיים

 

אז מהן הסיבות שארגונים מפרסמים מודעות "דרושים"? האחת היא התרחבות המחייבת בכוח אדם נוסף, והשנייה היא שעובדים עוזבים וממשיכים לתפקידים הבאים בארגונים אחרים.

 

גם המנהלים המוכשרים והמנוסים ביותר, לא תמיד יודעים איך לנהל את הדבר הגדול הזה שנקרא "שימור עובד": האם לנקוט בגישה רגישה או נוקשה, האם נכון לתת לעובד את כל מה שהוא מבקש ומתי בכלל כדאי להשקיע משאבים בשימור עובדים? דילמות אלו לבטח העסיקו גם אתכם, וככל הנראה יעסיקו אתכם בעתיד. 

 

לפניכם, הצעה לאסטרטגיית התמודדות על בסיסה תוכלו לבסס את שיחות השימור עם העובדים (האיכותיים), שבסופו של דבר רוצים לסלול את דרכם המקצועית אצלכם ואתכם. 

 

הכלים האיכותיים לשימור העובדים האיכותיים

איך לבצע שיחת שימור איכותית ובאילו כלים להשתמש?

 

בפעם הבאה כשתשמעו שתי נקישות על דלת המשרד ועובד שלכם יבקש לשוחח איתכם (אתם כבר מבינים באיזה נושא), היצמדו למבנה השיחה הבא:

 

  • קבלו את העובד בחיוך וב"זרועות פתוחות" – שקפו בפניו כי הוא רצוי וכי יש לכם פנאי אליו
  • אפשרו לעובד לשתף אתכם באופן מלא בכל תחושותיו (אל תקטעו אותו!), והגיבו רק לאחר שישים נקודה בסוף המשפט
  • שקפו בפני העובד הזדהות ואמפתיה – במילים ובחיוך, ותנו לו את התחושה כי אתם ב-TEAM שלו
  • חלצו מתוך דבריו את הסיבות שגורמות לו לרצות לעזוב, ובהתאם הציעו לו "הטבות" שעשויות לשמרו
  • ציינו והזכירו את התועלות שבעבודה בארגון שלכם: הצוות, הלמידה, הצמיחה, סביבת העבודה וכיוצא בזה
  • כלים בהם תוכלו להשתמש: גמישות בשעות העבודה, הקטנת שעות העבודה תוך שמירה על השכר הנוכחי, מימון חלקי/מלא של לימודים, תוספת ימי חופש, קידום מקצועי וכיוצא בזה

 

אתם רוצים את העובדים שלכם בבית, ובדיוק בגלל זה…

 

עובדים רבים מגיעים לשיחות מסוג זה כשהם כבר עם חצי רגל בחוץ (ולפעמיים גם עם שתי רגליים). במילים פשוטות? המלאכה של שימור עובדים רחוקה מלהיות פשוטה, גם עבור "אנשי מכירות" מופלאים. על מנת להגדיל את סיכויי השימור (ואתם הרי רוצים את העובדים האיכותיים אתכם), חשוב שתנקטו בגישה הבאה: 

 

  • "אני איתך, כולי אוזן" – שיחות מסוג זה מטבען פחות נוחות, בעיקר לעובד המבקש לסיים את מערכת היחסים המקצועית. במעמד השיחה וקל וחומר שבתחילתה, חשוב שתקשיבו לעובד. אנו מדגישים זאת שכן ישנו הבדל עצום בין להקשיב ובין לשמוע. בעוד ההקשבה רגישה, מכילה ואקטיבית, שמיעה נוטה להיות פאסיבית ופחות "נוכחת". תנו לעובד את התחושה שמילותיו בעלות ערך בעיניכם. 
  • פלקסיביליות – חובה! – במידה שתרצו לשמר את העובד וכל עוד העובד יביע עניין שתשמרו אותו, שיחת השימור תשודרג למשא ומתן. עובדים איכותיים מודעים לערכם, כך שיתכן מאד שהם יציבו דרישות חדשות להמשך עבודתם. מובן כי אינכם צריכים להנהן בחיוב לכל בקשה, אך חשוב שתתגמשו ותשקפו כי אתם "באים לקראת".  

 

כמוכם, גם אנחנו ב-Kopel Reem מכירים בחשיבותו של ההון האנושי – העובדים שלכם. בדיוק בגלל זה פיתחנו מערכת ניהול עובדים חכמה המייעלת ומשפרת תהליכי ניהול כוח אדם. למידע נוסף, התקשרו – 072-330-1601