מגמות חדשות במשאבי אנוש – מה 2022 לימדה אותנו
שנת 2022 הביאה לשינוי משמעותי בשוק העבודה כאשר עובדים שהתרגלו לעבודה מרחוק החלו להשתוקק לחזרה למשרד.
המעבר מכוח עבודה מרוחק למודל היברידי העלה אתגרים והזדמנויות חדשות הן לעובדים והן למעסיקים. במאמר זה, נחקור את האתגרים ששנת 2022 הביאה איתה ונלמד כיצד חברות ועובדים הסתגלו לנוף העבודה המשתנה.
אז מה היה לנו ב2021?
בשנת 2021 עבודה מרחוק הפכה לנורמה. חברות נרתמו להסתגל לשינוי הפתאומי באופן שבו אנו עובדים.
בעוד שחלק מהעובדים אימצו את הגמישות והנוחות של עבודה מהבית, אחרים נאבקו בחוסר המבנה, האינטראקציה החברתית והסחות הדעת של הסביבה הביתית שלהם.
כשהעולם החל להיפתח מחדש, עובדים רבים שהתרגלו לעבודה מרחוק החלו להביע רצון לחזור למשרד.
2022: מודל היברידי משולב
בשנת 2022 חברות החלו לראות את הערך במודל היברידי המשלב עבודה מרחוק ועבודה משרדית, והציעו לעובדים את הטוב משני העולמות.
עם זאת, הן נאלצו להתמודד עם אתגרים רבים וביניהם שמירה על תרבות החברה, ניהול פרודוקטיביות וניהול שחיקה.
אתגר ראשון: שמירה על תרבות החברה
עבודה מרחוק עלולה לגרום לעובדים להרגיש מבודדים ומנותקים מהקולגות שלהם ומהחברה כולה. כדי להתגבר על כך, חברות נאלצו למצוא דרכים לגרום לעובדים מרוחקים להרגיש כלולים ומוערכים, ולתת מענה לתחושת ההישארות שעלולה להתלוות לפעמים לעבודה מרחוק.
הדבר דרש מהן להיות פרואקטיביות בתקשורת עם עובדים מרוחקים ולוודא שיש להם גישה למשאבים והתמיכה הדרושים כדי לבצע את עבודתם ביעילות.
אתגר שני: ניהול פרודוקטיביות
עובדים מסוימים התקשו לשמור על המיקוד והפרודוקטיביות בזמן העבודה מהבית, במיוחד אם התמודדו גם עם הסחות דעת אחרות, כמו טיפול בילדים או אחריות במשק הבית.
כדי לתמוך בעובדים אלה, חברות הטמיעו כלים ותהליכים חדשים שיעזרו לעובדים לנהל את עומסי העבודה שלהם, כגון תוכנות לניהול פרויקטים וכלים למעקב אחר זמן.
אתגר שלישי: ניהול שחיקה
במודל היברידי של עבודה, עובדים עלולים להתמודד עם מתח ושחיקה נוספים כשהם עוברים לסירוגין בין עבודה מהבית למשרד, מה שיכול להוביל לתחושות של חוסר ודאות, תשישות והיעדר גבולות בין העבודה לחיים האישיים.
לכן, נדרשה גישה תומכת ואמפטית מצד המעסיקים ומחויבות ליצירת סביבת עבודה בריאה ומכילה.
חברות יישמו יוזמות שונות לתעדף טיפול עצמי, לקבוע גבולות ברורים בין העבודה לחיים האישיים, ולתקשר בפתיחות עם המנהלים והקולגות שלהם לגבי כל דאגה או אתגרים איתם הם מתמודדים.
התמודדתם עם מעבר למודל היברידי משולב?
אנחנו ב’קופל ראם’ מבינים שהמעבר למודל היברידי מציע אתגרים והזדמנויות כאחד, ועל המעסיקים והעובדים להפיק ממנו את המרב.
בין אם מדובר במציאת דרכים חדשות לשתף פעולה בין צוותים מרוחקים ובין אם מדובר בחקירת טכנולוגיות חדשות התומכות בעבודה היברידית, אנו מציגים מערכות אוטומטיות חכמות ומהפכניות שנועדו להפוך את תהליכי הניהול שלכם ליעילים וידידותיים. צרו איתנו קשר עוד היום לתיאום פגישה.