קופל ראם מתקדמת אל המחר ומפתחת מוצרים רספונסיבים אשר מאפשרים לארגון “חיבור” ישיר לעובדיו בכל מקום ובכל זמן.

צור קשר

הערכת יעילות עובדים מהבית – איך עושים את זה?

איך להעריך את יעילות העובדים מהבית?

 

המון מעסיקים מבקשים לרכוש כלים ל"פיקוח" על העובדים המבצעים את עבודתם מהבית. המילה "פיקוח" מעוררת אסוציאציה מאד מסוימת, שיוצרת אצלכם ובעיקר אצל העובדים שלכם חוסר נוחות.

 

האנשים שאת יעילותם אתם מבקשים להעריך (ובצדק), נבחרו מתוך מועמדים רבים לתפקיד אצלכם בארגון.

 

סמכו על עצמכם שבחרתם את העובדים הראויים, המקצועיים והלויאליים (!) ביותר. עובדים שמעריכים את מקום העבודה ואתכם – כמעסיקים/מנהלים, יבצעו את עבודתם על הצד הטוב ביותר מהמשרד, מהבית או מכל מקום אחר. ואיך בכל זאת לבצעת הערכת יעילות עובדית מהבית? 

 

איך להעריך את יעילות העובדים מהבית?

תאמו ציפיות עם העובדים, תנו אמון בהון האנושי שלכם 

 

גם אם ממש תרצו, אין לכם יכולת לדעת מה העובדים עושים בבית בכל רגע נתון.

מכאן, שעבודה במודל היברידי / עבודה מלאה מהבית, צריכה להתבסס על שני דברים עיקריים: תיאום ציפיות ואמון שלכם בעובדים:

 

  • תיאום ציפיות – גם בתקופת העבודה מהמשרד, עובדיכם ביצעו משימות שהוגדרו על ידי המנהלים. עם המעבר לעבודה מהבית, חשוב לשמר את הקו הזה ולהקפיד עליו. תיאום הציפיות חייב לכלול התייחסות לשעות העבודה (גמישות? קבועות?), שעות הפסקה מוגדרות, מה אסור/מותר בעבודה מהבית (האם לגיטימי לצאת לקניות באמצע היום?), וכן הלאה
  • אמון – עליכם לשקף לעובדים כי אתם מאמינים בהם: ביכולת שלהם לנהל את הזמן, לתעדף משימות ולכבד את שעות העבודה שהוגדרו. בין היתר, אמון אומר שלא תפתיעו אותם בשיחות וידאו לראות שהם אכן בבית, ושלא תפנו אליהם שאלות כדוגמת "כמה שעות נטו עבדת היום?" (הרי היעילות היא זו שחשובה, זוכרים?). 

 

אז איך תוכלו להעריך את היעילות?

יעילות היא משהו מדיד, אך בכדי למדוד ולהעריך אותה עליכם להגדיר מראש מטרות וציפיות. בגדול, תוכלו להעריך את יעילות העובדים על בסיס שתי שיטות: 

 

  • השיטה הקלאסית לבצע הערכת יעילות עובדים מהבית בהתאם לעמידה בהצלחה במשימות שהוגדרו. לדוגמא: יעד המכירות החודשי של העובד הוא 200,000 שקלים. עובד שהצליח לעמוד ביעד, הוכיח את יעילותו. במידה שהעובד לא התקרב ליעד, ראוי שתבצעו מולו בדיקה שתכליתה להבין מה מנע ממנו לעמוד ביעדים. לדוגמא: חודש פחות טוב / קושי לעבוד מהבית / ניהול שעות לקוי, קושי בתפעול מערכות מרחוק וכיוצא בזה.
  • שיטה נוספת היא השוואה. כלומר, במקום להגדיר יעדים אישיים ולפיהם להעריך את יעילותו של כל עובד, תוכלו להשוות בין ביצועי העובדים וכך לקבוע מי יעיל ומי לא. נניח ויש לכם חמישה עובדים שתפקידם לכתוב פוסטים לרשתות החברתיות. בעוד שלושה עובדים כותבים בכל יום 30 פוסטים בממוצע, השניים האחרים כותבים רק 10 פוסטים. מכאן, שבהשוואה לעמיתיהם יעילותם נמוכה יותר. גם במקרה זה, חשוב לתחקר במטרה להבין ממה נובע הפער. 

 

לסיכום, יעילות גבוהה והישגים מרשימים מותנים בתיאום ציפיות ובבקרות ביצועים. זכרו: תפקידכם אינו לפקח, אלא להדריך, להעריך ולכוון. בהצלחה!